Szépségcikk Blog

Kozmetikai kezelőágyak a szépségszalonba

Kozmetikai kezelőágyak a szépségszalonba

Kinek lehet szüksége kozmetikai ágyra?

A kozmetikai kezelőágyak kizárólag professzionális alkalmazásra ajánlottak. Általában a wellness- és a kozmetikai kezelések során van rájuk szükség. Ilyen területek lehetnek:

- Kozmetikai arckezelések, testkezelések

- Szempilla-építés vagy -lifting

- Pedikűr, manikűr

- Masszázs

- Tetoválás

- Orvosi kezelések

A kozmetikai ágy kiválasztásakor első számú szempont, hogy pontosan mire fogják alkalmazni. Más beállítási lehetőségekkel, terhelhetőséggel kell, hogy rendelkezzen például egy szempillaágy és egy masszázságy. Az egyes termékeknél éppen ezért megtalálható, hogy milyen területre javasoljuk.

A kozmetikai ágy legfontosabb jellemzői

Bár elsőre hasonlónak tűnhetnek a különböző modellek, de valójában jelentős eltérések lehetnek köztük. Lássuk a legfontosabb szempontokat, amit érdemes a vásárlás előtt megvizsgálni.

Mechanikus vagy elektromos kozmetikai ágyat válasszunk?

Mechanikus és hordozható kozmetikai ágy

A kézi vagy más néven mechanikus beállítású modellek jellemzően kedvezőbb áron elérhetőek, mint elektromos társaik. További előnyük, hogy könnyebbek, ezért könnyebben mozgathatóak, és gyakran összecsukhatóak is.

Emiatt sokszor hordozható kozmetikai ágynak is használják őket. Hátrányuk, hogy általában kevesebb a beállítási lehetőség, és nehezebb, hosszabb ideig tart a beállításuk. Inkább olyan területekre ajánlottak, ahol nem kell sokat módosítani a beállításon.

Hidraulikus kozmetikai ágy

Ha a mechanikus kozmetikai ágynak állítható a magassága, akkor az általában hidraulikusan történik. Ezek a modellek hidraulikus kozmetikai ágyként találhatók meg a kínálatban.

Elektromos kozmetikai ágy

Az elektromos kozmetikai ágyak elektromotorokkal működnek, amelyeket kapcsolóval vagy távirínyítóval lehet állítani. Előnyük, hogy a beállítási lehetőségek jóval szélesebbek, és remekül terhelhetőek. Felhasználási körük emiatt sokkal szélesebb, ezért bármilyen területre bátran alkalmazhatók.

A kozmetikai ágyak tipikus felszereltsége

A tökéletes modell kiválasztása előtt érdemes megismerni a kozmetikai ágy legfontosabb részeit és ezek beállítási lehetőségeit.

- Fejtámla vagy fejpárna: kialakítása passzoljon az alkalmazás módjához. A vendég kényelme miatt előnyös a több fokozatú beállíthatóság, és a kivehetőség is lényeges

- Kartámasz: pedikűrnél, kozmetikai kezeléseknél lényeges, hogy kartámasszal ellátott modellt válasszunk, ebből is elérhetőek olyan kozmetikai ágyak, ahol a kartámasz kivehető. Professzionálisabb modelleknél többfokozatú beállítás lehetséges

- Háttámla: a háttámla megfelelő beállítása minden kezelésnél nagyon fontos, sok kozmetikai ágy akár fotellé is alakítható

- Lábtartó: ülő kezeléseknél elengedhetetlen, alátámasztja a lábat és tehermentesíti a vendég ízületeit

A kozmetikai kezelőágyak szerkezete

Ma már szinte minden kozmetikai kezelőágyat fém szerkezettel készítenek. Ennek oka, hogy a fém szerkezet tartós, könnyen beállítható és jól tisztítható. Kínálatunkban elérhető klasszikus, műanyag borítással ellátott modell, amely esztétikus, és nagy előnye a még egyszerűbb tisztíthatóság. Ezen kívül fa hatású borítással készült kozmetikai kezelőágy is rendelhető, amely exkluzív, luxus hatású megjelenést biztosít.

A kozmetikai kezelőágyak huzata

A kozmetikai kezelőágyak ma már szinte kizárólag műbőr huzattal készülnek. Ezek megjelenése minőségi, tartósak és ellenállnak a mindennapi magas igénybevételnek. További előnyük, hogy könnyen tisztíthatóak, ami rendkívül fontos szempont - a kozmetikai ágyakat ugyanis minden vendég után le kell törölni és fertőtleníteni kell. A műbőrt pedig érdemes rendszeresen ápolószerrel kezelni.

Nézz szét kínálatunkban, és találd meg a szalonmunkádhoz legmegfelelőbb kozmetikai kezelőágyat a Coda’s Beauty bútorai között!